Over mij, Pascal Vos

Pascal Vos-Inzicht door ervaring

‘Mijn doel als coach is om mensen te helpen om weer in verbinding te komen met zichzelf en  weer in contact te komen met het leven dat echt bij hen hoort. Hierdoor wordt de verbinding met hun omgeving doorgaans zoveel mooier en gaat het leven zoveel moeitelozer.

Ik help mensen in te zien welke kwaliteiten en mogelijkheden ze hebben om iets heel mooist van hun leven te maken. Om deze optimaal in te kunnen zetten begeleid ik hen om inzicht te krijgen in hun belemmeringen, overtuigingen, onverwerkte emoties en onbewuste angsten en deze op te lossen, zodat ze de ruimte gaan ervaren om keuzes te maken, die ertoe leiden dat ze echt hun hart gaan volgen.

Het geeft mij een fantastisch gevoel  een mens terug te zien komen in zijn eigen kracht en met nieuwe energie en inspiratie zijn levenspad te zien vervolgen. In dit proces hebben mijn paarden Niels, Lola en Saartje regelmatig een enorme betekenis als co-coach.’

Hoe ik op het spoor van coaching kwam

Door mijn gevoeligheid voor prikkels, de sfeer in een ruimte, de gevoelens van anderen en van die van mezelf was mijn leven al vanaf de puberteit een grote uitdaging. Dit maakte bij mij ook een grote interesse los in de mens, hoe dat de menselijke geest werkt en persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik heb besloten de opleiding tot psycholoog te gaan doen, die ik gevolgd en afgerond heb aan de RUN in Nijmegen. Ik koos de afstudeerrichting psychogerontologie (de ontwikkelingspsychologie van ouderen), waar ik geïntrigeerd raakte door ouderen en hoe zij terugkijken op hun leven. Ik merkte dat de gezonde ontwikkeling van de mens mij het meest raakte, dat ik me als psycholoog binnen een instelling vol diagnoses en protocollen niet thuis voelde.

Toen ik begin twintig was en net begonnen bij mijn eerste echte baan bij de gemeente via een detacheringsbureau raakte ik overspannen en ben een tijd thuis geweest. Ik heb diverse coaches en therapeuten bezocht, waaronder een equitherapeut in Spanje. Ik voelde aan dat ik als coach met mijn gevoeligheid echt iets voor mijn medemens kan betekenen. Vanaf dat moment heb ik de ene coachopleiding na de andere gevolgd. Elk van deze opleidingen heeft mij zelf als mens steeds weer een stap verder gebracht in mijn proces. dit heeft mij als mens zo veel rijker gemaakt en mij geholpen om beter om te gaan met onze wereld vol prikkels en emoties en uitdagingen. Ik vind het zo waardevol om nu zelf mensen die vastgelopen zijn te helpen om tot inzichten te komen, belemmeringen op te lossen, patronen te doorbreken en met nieuw perspectief verder te zien gaan met hun leven.

Mijn professionele ontwikkeling

In mijn werk heb ik me altijd ingezet voor het helpen en begeleiden van mensen; van de sociale functie van thuiszorgmedewerker, via klantcontactfuncties bij gemeente en woningcorporatie tot de aansturing van een team en de coördinatie van buurtbemiddeling, een vrijwilligersproject. Ik heb ervaren dat ik succesvol ben in het helpen van mensen bij het omgaan met veranderingen en tegenslagen en het vinden van nieuwe wegen en mogelijkheden. Om nog meer kennis en ervaring op te doen van coaching heb ik de opleidingen Integral NLP Life Coach Practitioner en Master afgerond bij Personal management.

mijn connectie met paarden

Van jongs af aan ben ik veel in contact ben met paarden geweest. Ik ben echt opgegroeid als paardenmeisje. Paarden hebben mij op vele momenten steeds weer geholpen om terug bij mezelf te komen. Daarom was het een logisch stap om mijn expertise op coachvlak te combineren met het contact met paarden. Enkele jaren geleden heb ik de opleiding equitherapie bij Ulrike Thiel gevolgd. Later heb ik de opleiding equine assisted coach gevolgd bij de Keulseweg. Hier zijn voor mij alle puzzelstukjes tot een prachtige puzzel geworden. De paarden brengen hun wijsheid in en gaan het proces met de coachee aan en ik begeleid dit. Waarbij ik mijn kwaliteiten als coach zoals, oordeelloos luisteren, het geven van vertrouwen en het stellen van inzichtgevende vragen inzet.  Het verrast mij keer op keer wat een fantastische resultaten mijn coachees hiermee bereiken. Wat mij betreft zijn mijn paarden de coaches en heb ik de eer dit proces te mogen begeleiden. Lees op de pagina over de paarden meer over mijn coachpaarden Lola, Niels en Saartje Sinds 2015 staan zij bij ons thuis op een prachtig plekje midden in de natuur.

Over Pascal Vos- inzicht door ervaring

Mijn ontwikkeling van de afgelopen jaren

Begin 2019 heb ik de opleiding tot Effortless Coach gevolgd. Hier kwamen alle opleiding die ik tot op heden had gevolgd samen tot één systeem. Ik ben erg enthousiast over de wetenschappelijke funderingen en eenvoudige doch krachtige interventies, waardoor ik met coachklanten nog sneller tot de kern kom. Zowel met als zonder paarden heeft dit mijn groei als mensen en als coach zo’n boost gegeven dat ik me nu volledig ben gaan focussen op het coachvak.

Vanaf september 2019 ben ik gestart om mijn kennis en vaardigheden van het coach vak door te geven als docent en teamcoach voor de opleiding tot Effortless Coach in Belgie. Daarnaast biedt ik trainingen aan vrijwillig buurtbemiddelaars vanuit Inzicht Trainingen. Vanaf juni 2020 biedt ik online trainingen voor buurtbemiddelaars aan via E-buurtbemiddeling. Vanaf 2021 ben ik als trainer betrokken bij de coaching-academie en verzorg ik de 4-daagse en 8-daagse ervaringsgerichte coachopleiding ‘inzicht door ervaring’

De kern van mijn coaching

De kwaliteiten die ik inzet in het coachen zijn o.a.: luisteren, het scheppen van een sfeer vol rust, veiligheid en vertrouwen, een oordeelloze houding, het stellen van inzichtgevende vragen. Van mensen die ik coach krijg hoor terug dat ik een feilloze intuïtie heb om tot de kern van het probleem door te dringen en belemmeringen op te ruimen. Daarnaast hoor ik vaak dat mijn coach sessies met de paarden zeer effectief zijn in het doorbreken van patronen, doordat je in de sessie gelijk een nieuwe positieve ervaring opdoet.

‘Ieder mens heeft alle antwoorden en oplossingen al in zich. Ik vind het heel waardevol om mensen te morgen begeleiden in hun onderzoek naar deze vaak nog onontdekte stukjes in hunzelf’

‘Als ieder mens een beetje meer vanuit zijn hart zou leven zou de wereld zoveel mooier zijn. Ik ben dankbaar dat ik hier met mijn coaching een impuls aan mag geven’

Aangesloten bij

inzicht door ervaring- aangesloten bij Kreac