De naam ‘Inzicht door Ervaring ‘ krijgt door deze ervaring werkelijk zijn betekenis.

Een coachingssessie met paarden geeft een vrije natuurlijke manier voor het projecteren van gedachten op deze gecreëerde omgeving. Tijdens de sessie gaat het vooral om zelfreflectie waarbij Pascal dit proces de vrije loop laat en vragen stelt op de juiste momenten. Ik ben erg gastvrij ontvangen en kennis van paarden was niet vereist.

(ervaringen van Maarten)
Paard en coach voelen precies wat er in mij omgaat, woorden blijken nauwelijks nodig.

De paarden coaching van Pascal steekt met kop en schouders uit boven andere coachings die ik heb gehad. Ik voel me door Pascal totaal gezien en gehoord en Niels, de zwarte ruin van Pascal, maakt dat ik me emotioneel zeer veilig voel tijdens de coaching. Dat is bijzonder als je bedenkt dat ik weinig tot geen ervaring heb met paarden. Paard en coach voelen precies wat er in mij omgaat, woorden blijken nauwelijks nodig.

Iedere sessie ga ik weg met antwoorden en inzichten op de vragen die ik vooraf heb gesteld. Zeer waardevol is dat je gelijk in de sessie de kans krijgt om door een oefening het ongewenste patroon om te buigen naar een positieve ervaring. En slechts door daadwerkelijk ander gedrag te laten zien kun je een patroon doorbreken,  inzicht alleen is niet genoeg.

Als Pascal coacht, wordt ze stil en maakt echt verbinding. Het gevolg is dat de enkele woorden die ze spreekt (meestal in de vorm van een vraag) recht in je hart uitkomen en altijd ‘raak’ zijn.

Kortom: een echte aanrader als je wilt leren en groeien!

(ervaringen van Dietlinde)

‘Confronterend, puur en dieprakend’

Onlangs mocht ik ervaren hoe confronterend, puur en dieprakend paardencoaching bij Pascal Vos is. Ik heb inmiddels al veel coaching en therapie gehad.  Nooit eerder werd zo snel en scherp duidelijk waar de crux zit. Ontroerend, verstillend en niet te ontkennen, zo laat een paard zien wie je bent achter je maniertjes en je maskers.

Voor mij werd veel duidelijk, dat raakte diep. Zeker na de oordeelloze heldere duiding van Pascal. Ik weet wat ik te doen heb en wat te laten.

Het was een goede sessie, en het voelde best een beetje pijn. Zoals dat mag bij raak ontwikkel werk.

Voor iedereen die zichzelf werkelijk wil zien kan ik deze vorm van coaching van harte aanbevelen.

Pascal en Niels, dank voor de inzichten

(ervaringen van Dimitri)

‘Deze coaching heeft me op het goede spoor gezet”
‘Al enige tijd liep ik tegen de spreekwoordelijke muur omhoog, ik had ideeën te over maar kwam niet tot de uitvoering van deze ideeën. Naast enkele goede gesprekken met een maatschappelijk werker heb ik de coaching met paarden bij Pascal mogen ervaren. En het is juist deze coaching die mij aan het denken heeft gezet en uiteindelijk op het goede spoor wat betreft mijn plannen en ideeën. Ik heb een levensgrote spiegel, in de vorm van een fantastisch lief paard, voorgehouden gekregen en daarin kunnen zien wie ik ben en wie ik wil worden.
Het inzicht in mijn eigen kunnen en mijn valkuilen is van onschatbare waarde gebleken. Ik kan op naar de toekomst en weet nu waar ik zelf vast kan lopen en heb het inzicht dat te herkennen en het dus te veranderen.’
(ervaringen van Gertjan)