‘Wat doen we met slecht weer?’

slecht weer-  inzicht door ervaringDat is een vraag die ik regelmatig krijg bij een kennismaking voor een coachtraject met paarden bij  ‘inzicht door ervaring’.

Het weer als coachdimensie

Het weer is één van de dimensies die een belangrijke rol kan spelen tijdens een coach sessie. Houdt het je bezig? Is het een excuus? Of laat je je hierdoor niet afleiden? Dit zegt al heel veel over jou als persoon. Ook kan een verandering in weersomstandigheden een bijzondere invloed op de sessie hebben. Zo had ik laatst een vrouw die een prachtig inzicht kreeg terwijl ze naast Niels (één van mijn paarden) stond. Het was echt een doorbraak in haar proces. Het was een grauwe dag met van slecht weer maar juist op dat moment brak het zonnetje door.

We gaan dus het liefst wel naar buiten ook met slecht weer. Zorg dat je je hierop kleedt.

Alternatieven

paarden in de regen- inzicht door ervaringMocht het weer nou erg slecht zijn dan hebben we gelukkig een aantal alternatieven. We kunnen bijvoorbeeld op een droog plekje gaan staan en de paarden observeren. Hun onderlinge gedrag daar kunnen we namelijk ook heel veel van leren. Hetgeen wat de coachee opvalt aan het gedrag in de kudde heeft vrijwel altijd verbinding met een thema wat speelt bij de coachee. Door de brede achtergrond van de coach zal zij door het stellen van de juiste vragen de coachee helpen tot inzichten te komen aan de hand van deze observaties

Ook beschik ik over een stel paarden kaarten aan de hand waarvan het thema van de coachee uitgediept kan worden. Tevens kan tekenen als coachtechniek ingezet worden.  Daarnaast beschik ik over tal van andere technieken om de coachee te helpen om met zijn  of haar coachvraag aan de slag te gaan. Dit zullen ook voornamelijk technieken zijn waarbij je als coachee in beweging komt bijvoorbeeld door doelen en belemmeringen op de grond een plaats te geven en te ervaren. De insteek van de coaching zal dus steeds blijven  ‘inzicht door ervaring’.

regenweer- inzicht door ervaring

Heeft u interesse in een vrijblijvende kennismaking klik  dan hier om direct contact op te nemen