De visie van Inzicht door Ervaring

‘Inzicht door ervaring” staat voor mijn visie op coaching(een unieke mix van o.a. effortless coaching, coaching met paarden):

Je wilt graag iets veranderen, maar tot nu toe is het steeds niet gelukt. De meeste klanten melden zich bij mij op het moment dat ze ervaren dat ze hier zelf niet verder in komen. Ik start dan samen met hen het onderzoek waar ze precies naar toe willen, wat ze willen ze bereiken of veranderen en wat houdt ze op dit moment tegen. Direct starten we met het ‘ervaren’: ‘Hoe voelt het als je dit bereikt hebt?’  en ‘Wat geeft dit jou?’ Maar ook ‘Wat belemmert jou om dit te bereiken? ‘Waar loop je in vast?’  en ‘Wat doet dat me jou?’ Door in te zoomen op jouw gevoelens en ervaring ontstaat er inzicht in jouw huidige situatie en jouw gewenste situatie (jouw stip op de horizon waar jij zo graag naar toe wil.

inzicht door ervaring - coaching met paarden‘Inzicht door ervaring’ in de bron van jouw belemmeringen

Vervolgens gaan we op de punten waar jij vastloopt (jouw belemmeringen), verder inzoomen. Zonder actief terug te gaan zoeken in je (pijnlijke) herinneringen help ik je die punten te vinden waar je onbewuste angsten en belemmerende overtuigingen hun grondslag hebben of waar oude emoties je nog in de weg staan. Door hier op in te zoomen (ervaren) help ik je hier inzicht in te krijgen en ze op te lossen zodat ze hun negatieve invloed op je huidige leven verliezen. Ook kan ik je leren om stress in je dagelijks leven beter te verwerken, waardoor je je vrijer blijft voelen om ‘echt’ te leven.

Vaak zie je dat er met coaching een nieuw laagje over oude overtuigingen of belemmering heen gevormd word, of dat je cognitief leert oplossen als je in je oude valkuil dreigt te stappen. Dit is een methode die je veel energie blijft kosten en waarbij je wanneer je minder lekker in je vel zit toch gauw weer terugvalt. Ik ben er van overtuigd dat het moeitelozer kan! Vandaar  het begrip effortless coaching

Wist je dat jouw ervaring en overtuigingen tot op celniveau impact hebben op jou? Ik help je met simpele maar tegelijkertijd zeer krachtige technieken die aan sluiten op de nieuwste wetenschappelijke omtrent coaching om deze remmingen en beperkende overtuigingen echt op te lossen. Door oude emoties te verwerken, oude overtuigingen en onbewuste angsten op te ruimen ontstaat er ruimte om datgene waar jij van droomt echt waar te maken

De kracht van paarden in het coachtraject

Wanneer je wilt doen we (een deel van) het traject dit in de paardenwei, en versterken de paarden jouw proces. Hieronder een voorbeeld hiervan.

vastlopen met paard - inzicht door ervaringIedereen kent ze wel ‘oude’ gedragspatronen die als het ware automatisch afvuren wanneer je in de situatie komt. Wanneer je tijdens het coachtraject oude overtuigingen en emoties opgelost hebt, zijn deze patronen niet meer nodig. De paarden kunnen je helpen deze patronen direct om te zetten in een succesvol alternatief. De activiteiten met de paarden vormen situaties die een spiegel zijn naar je dagelijks leven. De paarden en ik helpen jou om deze patronen te herkennen, en direct een andere manier van reageren te ontwikkelen

Ik geef je alle ruimte die je nodig hebt om samen met de paarden te experimenteren tot je ervaart hoe je in de gegeven situatie anders kunt voelen en reageren. Hierdoor heb je direct een succesvol alternatief ervaren, wat voorkomt dat je in het vervolg ‘automatisch’ weer in je oude patroon stapt.

Mijn rol als coach

Pascal Vos- Coach 'inzicht door ervaring'Ik ben er van overtuigd dat een ieder alle antwoorden en oplossingen al in zich heeft. Mijn rol als coach is om een tijdje met jou mee te lopen en samen met jou op onderzoek te gaan naar deze oplossingen en antwoorden in je zelf. Hierbij help ik je de belemmeringen die het vinden/uitvoeren van jouw oplossingen in de weg staan op te lossen. Mijn manier van coachen is gebaseerd de krachtige basis van effortless coaching aangevuld met de principes van equine assisted coaching (coaching met paarden), mijn intuïtie en een berg aan ervaring . Mijn eigen werkwijze die hieruit is ontstaan bevat technieken/elementen uit o.a. de gestaltpsychologie, systemisch werken, de ourney, te work, PMA, hartcoherentie en voice dialogue NLP technieken, oplossingsgericht werken, EFT.  Je kiest zelf of de paarden wel of niet betrokken worden als co-coach in jouw traject.

‘Afgestemd op mijn klant en wat die op dit moment nodig heeft ontstaat er voor ieder een uniek en effectief coachtraject.’