Relatie-Coaching

Wanneer je een (lange) relatie met elkaar hebt is het soms moeilijk om te verbinding met elkaar te houden.  De balans tussen de energie die je je relatie steekt en de energie die je er uit haalt kan makkelijker zoek raken. Het klinkt cliché maar nadat de roze wolk voorbij is kan je relatie hard werken zijn en behoorlijk ingewikkeld worden. Misschien merk je dat de flow er al een tijdje uit is, of ben je al op een punt gekomen dat jullie willen onderzoeken of jullie nog samen verder willen.

Herken jij je in de volgende signalen?

 • Ik heb het idee dat we een andere taal praten
 • Ik mis de sterke verbinding die we met elkaar hadden
 • We leven perfect langs elkaar heen, maar ik zou het toch graag anders willen
 • We hebben eigenlijk nooit ruzie, maar eigenlijk zou ik weleens willen dat er wel pittige discussies waren, ik mis ook de passie
 • Ik weet niet precies meer wat ik voor mijn partner voel, ik zou zo graag willen weten of dat gevoel van vroeger nog ergens zit.
 • We ergeren ons beiden aan elkaars gewoonten. Kleine frustraties kunnen soms op serieuze ruzie uitlopen
 • Ik heb het gevoel dat mijn partner me eigenlijk niet accepteert zoals ik ben, hij probeert me steeds te veranderen
 • Eigenlijk ben ik steeds bezig me aan de ander aan te passen om een reactie van mijn partner te voorkomen, ik zou zo graag willen dat hij/zij me echt ziet
 • Ik weet niet precies wie ik nu eigenlijk ben in de relatie, ik zou juist meer mezelf willen zijn
relatie-coaching samen aan de slag

Relatie-coaching vs relatietherapie

De relatie-coaching die ik aanbied noem ik bewust geen relatietherapie. Op tv wordt een relatietherapie vaak heel statisch uitgebeeld, twee partners naast elkaar op zo’n therapie leunstoel met een therapeut daar tegenover die serieus kijkt en knikt en vragen stelt. Zo gaat relatie-coaching bij ‘Inzicht door Ervaring’ niet in zijn werk. Jullie komen met een wens of een bepaald doel, en samen gaan we hiermee aan de slag.

Voorbeeld van doelen en wensen van relatie-coaching:

 • Stoppen of doorgaan. Help ons samen uit te zoeken wat er nog is in onze relatie en de keuze te maken of we er voor willen gaan om onze relatie (weer) te laten werken, of dat we de keuze maken om te stoppen.
 • We zitten in een sleur, help ons de positiviteit en passie weer terug te vinden in onze relatie.
 • Sinds we kinderen hebben lijkt het wel of er alleen maar ruimte voor de rol van ouder, help ons om ook weer partner te kunnen zijn.
 • We hebben beiden het gevoel dat we onszelf niet meer kunnen zijn in de relatie. We zijn contant maar bezig ons aan elkaar aan te passen. Help ons om weer onzelf te kunnen zijn in de relatie.
 • Een van ons is vreemdgegaan. We merken dat dit ons nog dagelijks bezig houdt. Help ons het vertrouwen weer op te bouwen.
 • We hebben allebei een drukke baan een veel stress, daardoor blijft er eigenlijk altijd te weinig tijd en energie voor elkaar over. Help ons een balans hierin te vinden,
 • We merken dat er steeds meer kleine dingen zijn waaraan we ons bij elkaar irriteren. Hierdoor zijn er nu ook best veel ruzies. Help ons deze irritaties op te lossen,

Praktisch aan de slag met je relatie

relatie-coaching, praktisch aan de slag met je relatie

‘Inzicht door ervaring’ de naam zegt het eigenlijk al ik help jullie om meer inzichten in elkaar en in jezelf (in de relatie) te krijgen door ervaring. We gaan dus praktisch aan de slag. Wanneer het weer het toelaat werken we eigenlijk altijd buiten en wanneer jullie willen betrek ik daar ook de paarden bij.

Ik ga jullie bijvoorbeeld vragen om je eigen plekje te bouwen met materiaal, samen een hindernis te overwinnen, een tijdlijn te lopen of een pad in de toekomst te leggen. Gedurende deze activiteiten ga je zelf en samen ervaren. Veelal zul je patronen uit het dagelijks leven gaan herkennen. We nemen steeds tussendoor de tijd om hier samen op te reflecteren en tot inzichten te komen. Vervolgens ga je dan weer verder aan de slag om met die inzichten tot een nieuwe gezamenlijke aanpak te komen. Ik help jullie tijdens de sessie om steeds het bruggetje te maken naar de dagelijkse realiteit van jullie relatie.

Kom vrijblijvend kennismaken samen!

Voor we samen aan de slag gaan is het belangrijk dat jullie beiden voelen dat het klikt met mij. Daarom bied ik jullie een kosteloze kennismaking aan.

Neem nu vrijblijvend contact op

Neem nu contact op voor een kennismaking