goede voornemens- met inzicht door ervaring maak je ze duurzaam

Heb je ook een hekel aan goede voornemens omdat je je aan het einde van elk jaar weer realiseert dat je ze niet hebt volggehouden? Herkenbaar!

Heb je je toch dit jaar weer laten verleiden om je weer iets voor te nemen? Meer sporten, stoppen met roken, minder drinken, meer balans in je leven, meer tijd besteden aan de dingen die je echt leuk vindt en de mensen van wie je echt houdt?

En merk je dit het er nu al weer op lijkt dat het ook nu weer niet gaat lukken?

Tips om echt te veranderen

Dan heb ik de volgende tips voor jou die je gaan helpen om dit jaar echt te veranderen

  1. Zet je goede voornemen op papier (nee het is nu nog niet te laat)
  2. Vraag een goede vriend of vriendin om je te begeleiden
  3. Maak een conctreet actieplan
  4. Als je een bepaald gedrag wilt laten, vervang dit dan voor een andere (goede) gewoonte
  5. Wil je een bepaald gedrag gaan doen en volhouden (elke week sporten) koppel dit dan aan iets leuks (bijkletsen met een goede vriend(in) zodat je dit koppelt aan een positief gevoel
  6. Sta stil bij behaalde resultaten (al twee weken gestopt met roken, al 4 keer wezen sporten) en wees trotst op jezelf (koppelen aan positief gevoel)
  7. Wanneer je een keer in de fout gaat, voel je hier dan erg slecht over (je koppelt dit dan aan een negatief gevoel) en ga verder volgend je voorgenomen actieplan

Heeft dit alles niet het gewenste resultaat? Zoek een goede coach die je helpt om echt verandering te bereiken. Een paar sessies is vaak al genoeg voor een levenslange verandering.

Goede voornemens-inzicht door ervaring helpt om ze vol te houden